Πως φρεσκαρουμε ενα μαντιλι η μια εσαρπα;

Το καθαρό μετάξι είναι ένα πολύτιμο φυσικό υλικό με μια υπέροχη αίσθηση πολυτέλειας.

Όταν θέλουμε να φρεσκάρουμε το μεταξωτό μας κασκόλ-μαντήλι η εσάρπα, θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με αγάπη και φροντίδα. Όταν δεν τα φοράμε, τα αποθηκεύουμε σε ένα κουτί τυλιγμένα σε απορροφητικό χαρτί για να τα προστατεύουμε από την υγρασία. Μπορείτε επίσης να τα κρεμάτε σε μία κρεμάστρα επενδυμένη με ύφασμα ώστε να αποφύγετε τα τραβήγματα.

Αν το μεταξωτό μαντίλι είναι τσαλακωμένο μπορείτε αν θέλετε να το σιδερώσετε. Για να το κάνετε αυτό θα χρησιμοποιήσετε τη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Τα μεταξωτά μπορούμε να τα καθαρίσουμε με πλύσιμο στο χέρι με κρύο ή χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ήπιο σαπούνι. Μπορείτε να τοποθετήσετε φακελάκια από βότανα στο συρτάρι όπου θα κρατήσετε το κασκόλ έτσι ώστε να διατηρήσει το μεταξωτό σας κασκόλ την φρεσκάδα του, με ένα ελαφρύ άρωμα.

Μπορείτε να πλένετε τα υφάσματα όπως το βαμβάκι, το λινό και το μαλλί σε κρύο νερό και αφού έχετε βεβαιωθεί πρώτα ότι δεν βγάζουν χρώμα. Αν βγάζουν χρώμα να τα πλύνετε ξεχωριστά.

Στεγνό-καθάρισμα: Μην πλένετε τα υφάσματα όπως το ακρυλικό ,το καθαρό μαλλί, μετάξι, σατέν, ταφτάς και δαντέλα παρά μόνο με στεγνό καθάρισμα.

Συμβουλές:

Προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό να φοράτε ένα μαντήλι δύο ημέρες στη σειρά. Να απλώνετε να φουλάρια σας στο μπαλκόνι έτσι ώστε να αερίζονται και να τα φοράτε μετά που θα βάλετε το άρωμα σας και όχι πριν. Με αυτό τον τρόπο το προφυλάσσετε τα χρώματα και την ποιότητα του.