Φροντιδα για δερματινα και μη υποδηματα

Τα δερμάτινα υποδήματα είναι τα πιο ανθεκτικα αλλά είναι δύσκολο να τα φροντίσεται και να τα διατηρησετε στο χρονο. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πώς να κρατήσετε τα δερμάτινα υποδήματα σας σε καλη κατασταση.

Το δερμα είναι η προτιμώμενη επιλογή του υλικού των περισσότερων για τα παπούτσια τους. Εχουν μεγάλη διάρκεια και για το λόγο αυτό, τα δερμάτινα υποδήματα είναι από τα πιο ακριβά σε σχεση με τα υφασματινα η τα συνθετικα παπουτσια. Ωστόσο, τα δερμάτινα υποδήματα χρειάζονται ειδική φροντίδα. Αυτό δεν αφορά μόνο στο να τα κρατησουμε σε καλη κατασταση αλλά και να βελτιώσουμεε την αντοχή τους στο χρόνο.

Τακτικός Καθαρισμός 

Μία σημαντική προφύλαξη για τα δερμάτινα υποδήματα είναι να αποφύγετε τη φθορά τους κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων. Όταν βρεχέι τα δερμάτινα θελουν προσοχη. Ωστόσο, αν πρέπει να τα φορατε να προσεχεται που πατατε διοτι υπαρχει κυνδινος αν εχει λασπες ο δρομος να τα καταστρεψεται σε σημειο που δεν θα μπορειτε να τα φτιαξετε.

Να καθαριζετε τα υποδήματα σας σε τακτική βάση. Ένα φρέσκο καθαρισμενο ζευγαρι παπουτσια ακομα και αν είναι παλαιο μπορεί να βελτιώθει σημαντικά και να βελτιωση την εμφάνιση του. Πριν από το βαψιμο τα παπούτσια πρεπει να είναι εντελως καθαρα. Γι’ αυτό φροντιστε να απαλλαγειται από τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευθεί με την καθημερινή χρήση. Για μόνο μια λεπτή επίστρωση βρωμιάς, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να σκουπίσετε τα παπούτσια. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό βουρτσάκι για να καθαρίσετε το παπούτσι.

Κατά τη διάρκεια των βροχων, η λάσπη έχει την τάση να κολλαει στα υποδήματα. Όταν στεγνώσει, η λάσπη σκληραίνει και σχηματίζει μια παχιά στρώση βρώμιας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η βούρτσα είναι ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε την λάσπη.

Επενδύστε στην ποιότητα του καθαρισμού. Δεν έχει νόημα να συμβιβαστείτε σχετικά με την ποιότητα και το κόστος για το βερνίκι παπουτσιών σας αν έχετε πληρώσει πολλά χρήματα για τα παπούτσια. Σήμερα, οι τιμές για ένα επώνυμο βερνίκι παπουτσιών είναι αρκετά λογικές, οπότε πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το αγοράσετε.

Να τα σκουπίζουμε στο εσωτερικό τους

Μπορείτε να περνάτε μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα φορώντας τα παπούτσια σας. Είναι πολύ πιθανό να τα φοράτε 10 ή περισσότερες ώρες την ημέρα. Όλοι οι άνθρωποι ιδρώνουν στα πόδια τους κάποιες φορές. Γι’ αυτό θα πρέπει να διαθέσετε κάποιο χρόνο για να τα στεγνώσετε στο εσωτερικό και στις εξωτερικές επιφάνειες αν αυτό απαιτείτε. Εάν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ, θα πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα με την οποία τα φροντίζετε και τα σκουπίζετε.

Το πώς να σκουπίσετε τα παπούτσια σας αυτό είναι αρκετά εύκολο. Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού ή μια χαρτοπετσέτα στο εσωτερικό του παπουτσιού και αφήστε το για λίγα λεπτά επάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές κρίνετε σκόπιμο μέχρι να στεγνώσει εντελώς το παπούτσι.

Ιδανικά θα ήταν να περιποιείστε τα παπούτσια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Αποθηκευτικές Συμβουλές

Στην περίπτωση που έχετε παπούτσια που φοριούνται μόνο σε επίσημες περιστάσεις, φροντίστε να τα αερίζετε πριν τα αποθηκεύσετε για να αποφθεχθούν οι οσμές. Αν βάλετε τα παπούτσια σας στην ντουλάπα με τον ιδρώτα από τα πόδια σας τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσετε κάποιο μύκητα από μικρόβια συσσωρευμένα στο εσωτερικό του παπουτσιού.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

 

UK SIZE

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

7

 

 

 

 

8

 

 

 

 

CONTINENTAL SIZE

 

 

 

 

36

 

 

 

 

37

 

 

 

 

38

 

 

 

 

39

 

 

 

 

40

 

 

 

 

41

 

 

 

 

US SIZE

 

 

 

 

5